Ultimele Știri

Percheziții la firmele omului de afaceri Dan Alistar

Poliția Capitalei efectuează 75 de percheziții la mai multe societăți deținute de omul de afaceri Dan Alistar.

Firmele lui Dan Alistar au avut mai multe contracte cu statul, inclusiv cu Primăria Capitalei, iar acum sunt anchetate deoarece  există suspiciuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Anchetatorii caută mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro. Polițiștii au mandate de aducere pentru 58 de persoane.

Se pare că s-au înregistrat operațiuni fictive în conturile societății prin intermediul unor firme-fantomă, pentru a nu plăti statului taxe și impozite sau pentru a recupera TVA. Zece milioane de euro ar fi fost spălați prin intermediul acestor societăți-fantomă.

Potrivit unui comunicatului realizate de Poliția Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 75 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa şi pun în aplicare 58 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman şi Bacău, precum şi de suportul de specialitate al S.R.I.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*