Ultimele Știri

Percheziții la firma fratelui lui Sebastian Ghiță, 2K Telecom! Fraudă de zeci de milioane de euro

alexandru ghita

Firma 2K Telecom deținută de Alexandru Ghiță fratele deputatului Sebastian Ghiță este vizată de anchetatori deoarece ar fi deturnat fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de euro, conform primelor informații.

La această oră au loc percheziții la sediul firmei 2K Telecom din orașul Voluntari și la o altă firmă asociată, societăți implicate în diferite contracte cu fonduri europene deținute de persoane din anturajul lui Sebastian Ghiță.

Procurorii anticorupție anchetează contractul cu fonduri europene ”Internet în școala ta”. Firma 2K Telecom a fost înfiinţată de Sebastian Ghiţă, dar este controlată de fratele lui, Alexandru. Proiectul a fost încheiat în 2013, între această firmă şi Ministerul Educaţiei, cu finanţare europeană.

Un alt program problemă este cel încheiat în 2009 de către Ministerul Afacerilor Interne cu firma 2K Telecom, deţinută de Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, pentru achiziţia unui sistem de Call Center cu cetăţenii. MAI a plătit iniţial 20 de milioane de lei pentru acest sistem, care nu este însă funcţional nici în ziua de astăzi, conform unui Raport al Curţii de Conturi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*