Ultimele Știri

Percheziții la firma familiei lui Victor Ponta! Fraudă cu bani europeni

Procurorii DNA au descins la sediul firmei condusă de familia lui Victor Ponta. Se pare că membrii familiei premierului sunt implicați într-un dosar de fraudă cu bani europeni.

În această dimineață, procurorii DNA efectuează peste 14 percheziții la sediile mai multor firme din Ploiești și București. Printre acestea se află și firma condusă de sora și cumnatul premierului Victor Ponta. Mai mult, se fac percheziții și la SC Exfin SRL, firma fondată de mama premierului.

Cumnatul premierului va fi ridicat și dus la sediul DNA pentru audieri în dosarul de fraudă cu fonduri europene.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.
În cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii DNA susțin că în acest dosar ar fi vorba de o deturnare de fonduri europene de 7,8 milioane de lei, însă se pare că firmele ar fi făcut evaziune fiscală de 2,4 milioane de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*