Ultimele Știri

Percheziţii la firma de salubrizare Urban

urban

Poliţiştii Capitalei şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fac, miercuri dimineaţă, percheziţii la firma Urban care se ocupă de salubrizare şi deszăpezire în sectorul 6, existând suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziţii false pentru a deduce ilegal TVA.În cauză este vizat administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect şi anul trecut într-un dosar privind achiziţii false şi evaziune fiscală.

În dosarul în care se fac miercuri percheziţii, acesta este bănuit că, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deţinute de apropiaţi ai săi şi opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, a înregistrat achiziţii fictive pentru a cere deduceri de TVA şi a-şi diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.

În urma percheziţiilor, efectuate de peste 60 de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 13 persoane urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

În iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, dar şi de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci în arest pe parcursul lunilor iulie şi august.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*