Ultimele Știri

Percheziții la FC Petrolul Ploiești

Clubul Petrolul Ploiești este percheziționat de către procurorii DIICOT. Se pare că s-a făcut evaziune fiscală prin intermediul unor documente falsificate. TVA-ul nu a fost plătit, iar prejudiciul se ridică la 15,4 milioane de euro.

Au intrat sume mari de bani și s-au făcut deduceri ilegale de TVA. Deocamdată, procurorii DIICOT, nu au făcut publică lista peroanelor implicate în acest dosar.

„Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă. În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare. De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii mai percheziționează domiciliile persoanelor implicate, se pare că aceștia au domiciliul în județele Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Brăila și în municipiul București. Procurorii doresc să destructureze gruparea infracțională despre care au declarat că este specializată în infracțiuni precum evaziune fiscală și spălare de bani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*