Ultimele Știri

Percheziții la falsificatorii de pașapoarte

pasaport

Procurorii de la Parchetul General au efectuat 16 percheziții la mai multe locații din Maramureș și Satu Mare. Vizată este o grupare care se ocupa cu falsificarea de pașapoarte.

Gruparea activa de mai multe luni și era constituită din membrii cu domiciliul în județele Maramureș și Satu Mare însă, se pare că beneficiarii erau mai mulți cetățeni moldoveni. Persoanele care primeau documentele false reușeau să intre în România, dar prin intermediul lor reușeau să călătorească în Uniunea Europeană.  

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În cursul zilei de astăzi, 13 martie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, desfăşoară percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate pe raza judeţelor Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj. Din probele administrate în cauză a rezultat că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost. Metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data naşterii, cod numeric personal etc.), aparţinând unor titulari de documente valide de identitate, activităţi urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obţină. Astfel, sumele percepute pentru această operaţiune se cifrau la 3.000 euro (din care se achita un avans în cuantum de 1.000 euro, diferenţa fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărţi de identitate, permise auto, paşapoarte). În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.”, apare în comunicatul Parchetului General.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*