Ultimele Știri

Percheziții la evazioniști, prejudiciu de 10 milioane de euro

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Cluj coordonează o anchetă, într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Sâmbătă au loc 47 de percheziții domiciliare și la sediile unor firme, în județele, Cluj, Alba și Prahova.

La descinderi participă peste 200 de poliţişti de la investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţişti rutieri, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Poliţiei Cluj, aceştia fiind sprijiniţi de poliţişti din Alba, Prahova, Maramureş, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare, precum şi de peste 100 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj-Napoca.

Anchetatorii vizează persoane care au achiziţionat maşini second-hand din spaţiul intracomunitar, fără să plătească TVA.

”Acţiunea vizează persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală. Poliţiştii au în vedere importuri de autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pentru care nu s-a declarat şi achitat TVA. Prejudiciul estimativ creat bugetului de stat este de 10 milioane de euro”, arată Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Cluj.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*