Ultimele Știri

Percheziții la contrabandiștii de țigări

Un număr impresionat de percheziții sunt efectuate în această dimineață de către procurorii DIICOT. Nu mai puțin de 245 de percheziții se realizează la contrabandiștii de țigări din județele Brașov, Covasna, Suceava, Neamț, Vaslui, Bacău, Maramureș, Iași și Buzău.

”În perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău țigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior ”pe piața neagră” în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA”, se arată în comunicat.

Peste 110 persoane vor fi aduse la audieri, la sediile serviciilor teritoriale. Acestea sunt acuzate că ar fi constituit un grup infracțional care se ocupa de colectare, preluare și depozitarea țigărilor de contrabandă. După primele investigații, procurorii DIICOT au descoperit că peste 2 milioane de pachete de țigări de contrabandă au fost introduse în țară și mai apoi comercializate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*