Ultimele Știri

Percheziții la cluburi și restaurante de lux din București. Patronul grupului Chocolat, reținut pentru evaziune fiscală

Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut în această dimineaţă. Percheziții au loc și la alte cluburi și restaurante de lux din București, precum Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio.

Afaceristul de 39 de ani, de la conducerea grupului Chocolat, este acuzat că este coordonatorul unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pentru a beneficia de un profit considerabil, plătind o sumă mai mică statului pentru impozit, acesta ar fi folosit un soft pentru casele de marcat prin care una plătea clientul, alta vedea statul.

Procurorii se aşteaptă ca prejudiciul în acest caz să fie cu mult peste zece milioane de euro, întrucât softul este vândut în România din 2006, potrivit Digi24.

De asemenea, anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare de la firmă din care speră să afle câte astfel de softuri au fost vândute, dar mai ales cui. Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*