Percheziții la Astra Asigurări într-un dosar de spălare de bani și delapidare

astra

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române efectuează joi trei percheziții domiciliare, în București, la persoane cu funcții de conducere în cadrul societăți de asigurări, bănuite de spălarea banilor și delapidare, informează IGPR.

Mai mulți membri din conducerea companiei ar fi acordat despăgubiri în mod ilegal, în sume cumulate ce depășesc valoarea de 900.000 de lei. 

„Din cercetări a reieșit că două dintre persoanele bănuite, având funcții de conducere în cadrul unei societăți de asigurări, ar fi avizat și aprobat, în interesul lor, dar și pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei polițe de asigurare complexă a locuinței, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis joi.

De asemenea, o parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziția imobilului, obiect al asigurării.

Persoanele bănuite urmează a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *