Ultimele Știri

Percheziții la ANAF. Un funcționar ar fi prejudiciat statul cu un milion de euro

11 percheziții au loc în București și județul Ilfov la Agenția Națională de Admininstrare Fiscală dar și la domiciliile persoanelor suspectate. Prejudiciul se ridică la un milion de euro.

Printre suspecții din acest dosar se numără și un angajat al Fiscului de la Direcția de mari contribuabili. Anchetatorii suspectează fapte de evaziune fiscală. Mai exact, mai multe persoane și administratori de societăți comerciale care ar fi încheiat contracte cu firme fantomă și prin intermediul cărora s-ar fi făcut tranzacții fictive, pentru a fi dedusă taxa pe valoarea adăugată.

În aceste momente, anchetatorii ridică documente din biroul funcționarului suspectat că ar fi contribuit la prejudiciu.

Poliţiştii din Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează, în această dimineaţă, 11 percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice. La data de 21 ianuarie a.c., 40 de poliţişti bucureşteni efectuează, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 11 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru documentarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi înfiinţat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit în circuitul economic, în scopul deducerii taxei pe valoare adăugată. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de euro. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în comunicatul poliției.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*