Percheziții în Vrancea: Ofițerii anticorupție au descins la un post de poliție

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 septembrie 2016
  • Justiție
Perchezitii

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Vrancea din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat percheziții la un post de poliție și la locuința unui pădurar din Vrancea, precum și la adresa unui complice al acestuia.

Ancheta a avut în vedere şi punerea în executare a 18 mandate de aducere, într-un dosar în care se efectuează cercetări faţă de şeful postului de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Şeful de post este acuzat că, în perioada ianuarie- august 2016, ar fi primit în mod repetat de la pădurar diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier. Lemnul, care era livrat printr-un intermediar, ajungea la şeful de post pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite, conform știripesurse.ro.

De asemenea, polițistul a ascuns fapte d einfracțiune comise de pădurar, acestea constând în comiterea unui accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată

”Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus faţă de poliţist punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă”, se arată în comunicat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *