Percheziții în Prahova și alte județe! 21 de persoane au fost duse la audieri

perchezitii

Polițiștii din Prahova efectuează 32 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni economice.

În urma acestor acțiuni, vor fi duse la audieri 21 de persoane.

„La data de 6 iulie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani”, se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Perchezițiile mai au loc și în București, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea. În perioada 2012 – 2015, mai multe persoane ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

Perchezițiile sunt efectuate cu spijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *