Ultimele Știri

Percheziții în nouă județe la grupări bănuite de contrabandă cu țigări

Procurorii DIICOT împreună cu polițiștii de combaterea criminalității organizate au efectuat peste 70 de percheziții în nouă județe din țară și în București.

Polițiștii încearcă să destructureze o grupare care se ocupa cu contrabandă cu țigarete. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la valoare de 3,5 milioane de euro. 44 de persoane vor fi conduse la audieri, în urma acestor percheziții, informează Poliția Română.

„La data de 24 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat 70 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Au fost efectuate 56 de percheziţii în județul Suceava, 3 în Covasna, câte 2 în Harghita, Brașov și Ilfov și câte una în Bacău, Vrancea, Mureș, Prahova și București. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, pe raza municipiului Fălticeni și a zonei limitrofe, s-ar fi constituit trei grupări infracționale organizate în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă, pentru obținerea de beneficii financiare. Unul dintre grupurile infracționale organizate ar fi desfășurat activități infracționale și cu țigarete de proveniență comunitară (Grecia)”, se arată în comunicatul citat.

Liderii grupurilor infracționale organizate ar fi coordonat achiziționarea de țigarete de proveniență extracomunitară de la furnizorii de pe raza județului Suceava, care își au domiciliile în zona adiacentă frontierei româno-ucrainene. Ulterior, membrii grupurilor infracționale organizate ar fi identificat cumpărători de pe raza județelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Prahova și din municipiul București, care ar fi sprijinit grupul infracțional organizat prin asigurarea pieței de desfacere a țigaretelor provenite din contrabandă.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul general al Poliției Române, al Serviciului Român de Informații și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*