Ultimele Știri

Percheziții în dosarul „Gala Bute”. Rudel Obreja a fost chemat la audieri

Procurorii DNA efectuează percheziții în Caputală dar și în alte patru județe precum: Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj. A fost reluată ancheta în dosarul ”Gala Bute”.

Până și domiciliul lui Rudel Obreja a fost verificat de către procurori. Aceștia au ridicat mai multe documente pentru a fi cercetate. 

Acest dosar se află de mai mulți ani în atenția procurorilor anticorupție. Procurorii verifică modul în care s-a finanțat și s-a organizat Gala Bute în anul 2012, eveniment organizat de Ministerul Turismului și Dezvoltării în perioada în care era condus de Elena Udrea.

Se pare că s-au folosit multe fonduri europene iar procurorii au deschis o anchetă pentru că au informații că fondurile europene, aproximativ un milion de euro, ar fi fost direcționate în mod discreționar de către Rudel Obreja prin complicitatea unor funcționari din Ministerul Dezvoltării și Ministerul Economiei către anumite firme, iar o mare parte din acești bani ajungea tot către fostul președintele al Federației Române de Box. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene. În cursul dimineții de 2 februarie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 18 de locaţii (sedii ale unor societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul „Gala Bute” anchetează modul în care s-a organizat gala de box din 2011, când Elena Udrea era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*