Ultimele Știri

Percheziţii în Călăraşi – persoane suspectate că au înşelat o companie de telefonie

perchezitii

În acest moment, în Călăraşi, au loc o serie de percheziţii în locuinţa unor persoane care sunt suspectate că au înşelat o companie de telefonie. Acestea s-au folosit de datele personale ale mai multor persoane, în numele cărora au luat 55 de telefoane mobile, la preţuri promoţionale.

Datele personale erau preluate de aceştia după ce postau anunţuri de muncă în străinătate. Cei interesaţi aplicau cu CV-uri, după care li se cereau copii de pe acte de identitate, pentru a li se încheia contracte de muncă. Odate obţinute aceste date, suspecţii le foloseau pentru incheierea unor abonamente pe numele persoanelor respective, în urma cărora beneficiau de achiziţionarea unor telefoane la preţuri promoţionale.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română şi DIICOT Bucureşti, la două adrese din judeţul Călăraşi, în acest dosar fiind suspectaţi doi bărbaţi şi o femeie, acuzaţi de înşelăciune. Au fost emise 18 mandate de arestare, persoanele vizate urmând să fie aduse la poliţie în urma percheziţiilor.

„Pentru derulararea activităţilor ilicite, aceştia ar fi indus în eroare reprezentanţii unei companii de telefonie prin accesarea fără drept a sistemului informatic al acesteia, respectiv a conturilor de utilizator ale mai multor persoane. Profitând de o ofertă comercială ce consta în posibilitatea persoanelor interesate de a intra în posesia unui terminal mobil de ultimă generaţie la un preţ promoţional, sub condiţia încheierii unui abonament, cei în cauză ar fi defăşurat mai multe activităţi ilicite. Pentru obţinerea telefoanelor, erau parcurse mai multe etape, respectiv substituirea persoanei interesate, lansarea unei comenzi ce prezenta aparenţa că provine de la aceasta, urmată de intrarea în posesia terminalului mobil comandat şi a cartelei telefonice aferente”, arată Poliţia Română.

Telefoanele mobile erau livrate prin intermediul unor servicii de curierat rapid, curierii fiind suspecţi, de asemenea, de complicitate. Suspiciunile în privinţa acestora se bazează pe faptul că livrau telefoanele la alte adrese decât cele salvate în baza de date a companiei de telefonie, şi nu cereau identificarea persoanelor la primirea acestora.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*