Ultimele Știri

Percheziții în București, Teleorman și Ilfov. Evaziune fiscală de 2 milioane de euro

perchezitii

Mai multe percheziții au loc, joi dimineață, în București și în județele Ilfov şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală de peste două milioane de euro, în care sunt vizate o clinică medicală privată – RomGerMed – și mai multe firme de construcții.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, joi dimineață, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curții de Apel Bucureşti, fac 15 percheziţii în București și în județele Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții.

În acest caz este vizată o clinică medicală privată din Bucureşti care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.

”Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii”, se arată în comunicatul citat.

La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

romgermed1

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste două milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare clinica medicală privată vizată de percheziții este RomGerMed.

Un număr de 18 mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri.

La acţiune participă 58 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman. Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*