Ultimele Știri

Percheziții în București și șapte județe. 42 de persoane vor fi aduse la audieri

La această oră se efectuează percheziții în București și în alte şapte judeţe, la suspecţi de evaziune fiscală. 42 de persoane urmează să fie duse la audieri.

120 de poliţişti participă la cele 50 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Iaşi, Suceava, Hunedoara, Maramureş, Buzău şi Giurgiu. 

Potrivit anchetatorilor, suspecţii – reprezentanţi ai unor societăţi comerciale – au declarat achiziţii fictive de produse agroalimentare. Printre aceştia, şi un israelian cu afaceri în industria hotelieră. El cumpăra cafea de la mai multe firme-fantomă, pentru a-şi creşte nejustificat cheltuielile şi a obţine deduceri de TVA. Prejudiciul adus statului ajunge la aproximativ un milion de euro. 

Într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) se arată că 120 de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 50 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Iaşi, Suceava, Hunedoara, Maramureş, Buzău şi Giurgiu şi pun în executare 42 mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din datele şi probele administrate de anchetatori rezultă că suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au înregistrat contabil şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cheltuieli reflectate de achiziţii fictive de produse agro-alimentare, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

„Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.000.000 de euro”, conform DGPMB.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*