Ultimele Știri

Percheziţii în biroul procurorului care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu

emilian eva

Procurorii fac zece percheziţii la Iaşi, una dintre ele derulându-se în biroul unui fost procuror DNA, cel care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și în legătură cu protejarea patrimoniului cultural național mobil, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de 25 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul Iași, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, a comunicat DNA.

Una dintre percheziţii are loc la Parchetul Tribunalului Iaşi, în biroul procurorului Emilian Eva, acelaşi magistrat care, în urmă cu 10 ani, l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în dosarul ICA. Este percheziţionată şi locuinţa procurorului.

Procurorul este bănuit că făcea comerţ ilegal cu obiecte de artă, cu tablouri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*