Ultimele Știri

Percheziții în Bihor la spitale și farmacii

La acestă oră, procurorii DIICOT desfășoară peste 67 de percheziții. Controalele se efectuează la Spitalul Municipal din Oradea, domiciliile persoanelor implicate, cabinete individuale ale unor medici de familie și la mai multe farmacii.

Un grup infracțional compus din peste 50 de persoane vor fi cercetate pentru evaziune fiscală, înșelăciune și fals.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Oradea  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea au efectuat 67 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea şi judeţul Bihor ( Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secţia Oncologie, mai multe farmacii şi  cabinete medicale individuale ale unor medici de familie), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals”, se arată în comunicatul DIICOT.

Grupul infracțional este suspectat că au efectuat activități de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurăro Sociale de Sănătate. În perioada 2012-2014 aceștia au mărit cuantumul vânzărilor aferente pentru „ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu şi a medicamentelor şi materialelor  sanitare specifice”, iar sumele au fost raportate și apoi d contate de  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Prejudiciul adus statului este de 5 milioane de euro. Astfel că în decursul acestei zile vor fi audiate peste 30 de persoane, iar apoi se vor lua măsuri legale în cauză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*