Ultimele Știri

Percheziţii în Ardeal la contrabandiştii de ţigări

Pocurorii DIICOT au descins la mai multe locații unde au făcut percheziții. A fost vizată o grupare care se ocupa cu contrabandă de țigări.

Mascaţii au descins în 41 de locaţii din judeţele Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş de unde au fost ridicate peste 215 baxuri de ţigări, 130.000 lei şi 30.000 euro.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara  împreună cu poliţişti din cadrul  Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat, luni, 2 martie, un număr de 41 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada august 2014 – februarie 2015, pe raza judeţelor Timiş şi Arad şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigări provenite în special din Ucraina.

Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind  transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu  spaţii special amenajate, ulterior fiind  depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

Membrii grupării infracţionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 baxuri ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*