Ultimele Știri

Percheziții în Alba și Cluj. Vizate sunt persoane care au înșelat și fraudat creditorii

Polițiștii și procurorii din județul Alba au efectuat în această dimineață mai multe percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

Se pare că perchezițiile se realizează la sediile unor societăți comerciale dar și la domiciile persoanelor implicate.

”În cauza aflată în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din I.P.J. Alba, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat prin intermediul „bursei de transporturi” efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate. Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care are capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi. Prin aceste operațiuni, celor 18 părţi vătămate li s-a creat un prejudiciu de peste 144.000 de lei”, au declarat procuorii.

Persoanele bănuite vor fi aduse în fața judecătorilor pentru a se stabili implicarea lor în acest dosar. Mai mult, se va determina după audieri, dacă se vor dispune măsuri legale pentru pedepsirea celor implicați. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*