Ultimele Știri

Percheziții DNA la Suceava: Prefectul, urmărit penal

florin sinescu suceava prefect

Procurorii DNA au descins în această dimineață la Prefectura Suceava şi la Primăria Brodina, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012 – 2014, în care sunt urmăriţi penal prefectul judeţului, Florin Sinescu şi primarul din Brodina.

Mai bine de câteva ore se fac percheziții în 7 locații situate în municipiul Suceava și comuna Brodina, dintre care 3 vizează instituțiile publice într-un dosar în care prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, şi primarul din Brodina, Vasile Melen, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu.

Atât prefectul Florin Sinescu, cât şi primarul Vasile Melen ar urma să fie duşi la audieri la DNA Suceava, la finalul percheziţiilor.

Procurorii DNA investighează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, infracţiuni de serviciu şi infracţiuni de fals, comise în perioada 2012 – 2014, dosarul penal vizând modul în care au fost folosiţi banii pentru reconstrucţia caselor din comuna Brodina distruse în urma inundaţiilor din anul 2010.

În 20 ianuarie procurorii DNA au făcut percheziţii la Prefectura Suceava și în biroul prefectului judeţului, Florin Sinescu, şi la Primăria Brodina, anchetatorii ridicând atunci o serie de documente. 

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA şi într-un alt dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese găsit în incompatibilitate, şi nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale.

De asemenea, prefectul este acuzat de ingerinţe în afara cadrului legal întrucât, în toamna anului 2012, a intervenit în activitatea APIA Suceava pentru a determina funcţionari ai instituţiei să aprobe acordarea subvenţiilor către asociaţia din Udeşti, deşi cererea nu era eligibilă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*