Ultimele Știri

Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

perchezitii primărie Timişoara

Procurorii DNA fac percheziţii în această dimineata, la sediul Primăriei Timişoara, într-un dosar care vizează modul în care s-au făcut retrocedările din acest oraş.

Procurorii anticorupţie vor ridica din birourile administraţiei locale dosarele prin care s-au restituit case în baza legii 112/1995, de care ar fi beneficiat magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi.

Rromii aveau un mod barbar de acţiune pentru a pune mâna pe case. Ei cumpărau un apartament într-un imobil naţionalizat şi îşi terorizau vecinii până când aceştia îşi părăseau şi vindeau locuinţele la preţuri mici, iar clădirea rămânea integral a lor, potrivit surselor Mediafax.

Presa locală relatează că unul dintre beneficiari este Vasile Bîc, prim-procurorul Tribunalului Timiş, care şi-a cumpărat în rate locuinţa cu patru camere în care stă acum, cu suma de 8.500 de lei. Achiziţia imobilului a fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Potrivit legii 112, locuinţele care fuseseră naţionalizate de către comunişti şi aflate în proprietatea statului puteau fi vândute chiriaşilor care le ocupau. Numai că la Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se permitea vânzarea unor astfel de locuinţe celor care nu erau chiriaşi în momentul intrării în vigoare a legii.

Din această comisie făceau parte fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ şi Liviu Barbu fostul şef al ADP.

Primarul Nicolae Robu a explicat într-o telefonică la B1 TV că aceste retrocedări şi vânzări ilegale de imobile s-au produs înaintea mandatului său. El ştia despre această situaţie şi a cerut personal „să se facă o investigaţie despre toate trecerile în proprietatea privată a persoanelor şi firmelor”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

  1. Statul(reprezentantii) sta la originea tuturor nedreptăților, corupției, jafului național. Ceva mai hidos nici ca se poate! Legea 112 la fel. Cum se apuca statul sa vândă ce nu-i aparține? Nici regimul comunist nu și-a permis acest lucru. Au scos legi sa poată fura în voie, sentințe care pecetluiesc furturile, înșelăciunea – sa apuce, sa apuce ce nu au avut niciodată, sa se îmbogățească peste noapte. Acu vor sa rămână cu ce au furat…Pagubitii degeaba se zbat sa li se facă dreptate – nu se vrea! In primăria din București când descinde procuratura, DNA-ul? Să vadă cum s-au restituit case cu acte false, iar cei în drept sunt umiliți de autorități?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*