Ultimele Știri

Percheziţii DNA la Primăria Braşov

Percheziţii DNA au loc la această oră, la sediul Primăriei Braşov, dar şi la casa primarului George Scripcaru. Mai mult, procurorii au descins și la sediile mai multor firme şi locuinţele mai multor oameni de afaceri din oraş.

Primarul Brașovului, George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu şi de favorizarea unei firme pentru a utiliza şi distribui resursele şi activele CET Braşov.

Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la aproximativ 1 milion şi jumătate de lei. Mai mult, primarul Braşovului este acuzat că ar fi prejudiciat cu 26 de milioane de lei firmele concurente, pe care le-a dezavantajat.

În perioada 2010-2011, reprezentanții SC CET SA și Tetkron SRL, societăți având ca unic asociat Municipiul Brașov, au încheiat cu BEPCO SRL contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Brașov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru BEPCO SRL.

Sursele juridice mai precizează că abuzul în serviciu în legătură cu încheierea contractului de vânzare cumpărare de energie produsă de BEPCO SRL a constat în punerea la dispoziția BEPCO a activelor/resurselor CET SA, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare, compensare sau cedare cu titlu gratuit),  în perioada 2010-2011, în scopul obținerii de foloase necuvenite de către BEPCO SRL, în baza unor înțelegeri prealabile între reprezentanții societății private, suspecții Costan Simina, Costan Călin David Mihai și Scripcaru George, primarul municipiului Brașov. Edilul a determinat AGA CET SA și persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspecții Ionescu Lucian (președinte AGA), Cuțitei Nicolae (director general) și Frățilă Simona (director economic), să încheie contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect energie termică (în baza căruia s-a achiziționat energie peste necesarul populației) sau active subevaluate sau să cedeze cu titlu gratuit active aparținând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societății.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015. În cursul zilei de 29 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competență, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*