Ultimele Știri

PERCHEZIȚII DNA la Ministerul Educației și UMF Iași

perchezitii

Procurorii anticorupție fac percheziții în trei județe din țară și în București, la Ministerul Educației. Anchetatorii ridică mai multe documente de la minister în dosarul fraudării admiterii studenților străini, deschis anul trecut. Descinderi au loc și la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

DNA analizează corespondența dintre Ministerul Educației și mai multe universități din țară, printre care și UMF Iași. 

„În cursul zilei de 15 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiile: București, Iași, Cluj și Timișoara, din care patru sunt sediile unor instituții publice”, se arată în comunicatul DNA.

Scandalul privind înmatriculările studenţilor străini la UMF Iaşi a început în toamna anului trecut, după ce numele câtorva zeci de studenţi marocani care figurau iniţial ca înscrişi în primul an la Facultatea de Medicină din Iaşi au fost ulterior şterse, fără nicio explicaţie.

94 dintre studenții străini ar fi plătit sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de euro pentru a li se mări nota și a fi admiși.

Secretarul șef al UMF Iași, suspendat din funcție, este principalul suspect în acest dosar. Rectorul UMF Iași, Dragoș Pieptu a demisionat în octombrie anul trecut. 

Conducerea UMF Iaşi a declanşat atunci o anchetă internă, iar Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a trimis o comisie pentru a investiga problemele semnalate.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*