Ultimele Știri

Percheziţii DNA la APIA Mehedinţi într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene

Procurorii DNA efectuează 17 percheziții la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din Mehedinți. Mai multe persoane sunt suspectate că ar fi comis fraude cu fonduri europene.

În paralel, procurorii au descins și la sediul APIA din Drobeta Turnu Severin de unde vor ridica mai multe documente. Mai mult, domiciliile persoanelor suspectate de fraude cu fonduri europene, au fost verificate iar documentele găsite au fost duse la secție pentru a se începe ancheta.

Se pare că mai multe persoane au accesat fonduri europene pentru creșterea albinelor și a bovinelor, chiar dacă proiectul nu s-a mai materializat, dar banii au fost repartizați. Surse spun că la baza întocmiriii documentației necesare pentru obținerea fondurilor au stat doar fotografiile persoanelor care doreau să acceseze fondurile. Mai mult, funcționarii au realizat acest demers, fiind o înțelegere tacită între ei și beneficiarii fondurilor. Funcționarii primeau o parte din banii alocați.

Procurorii vor analiza și modul în care s-au făcut plățile pentru diverse suprafețe de teren. În acest dosar sunt implicați mai mulți oameni importanți de afaceri, dar și medici veterinari din zonă. Fermieri care au animale şi culturi în zona de nord a judeţului Mehedinţi, mai mulţi primari, medici veterinari, precum şi funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care au întocmit dosare pentru subvenţii agricole, în cele mai multe cazuri fiind nemeritate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*