Ultimele Știri

VIDEO: Percheziții DNA la Agenția de Protecția Mediului Hunedoara

perchezitii

Procurorii DNA au descins astăzi la mai multe locații și instituții publice într-o cauză penală privind suspiciuni de corupție în acordarea unui aviz de construire a microhidrocentralei de pe Râul Alb.

Percheziţii au loc la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor „Ţara Haţegului”. DNA, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015.

„În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.” – se arată în comunicatul DNA. 

Scandalul construcție microhidrocentralei pe Râul Alb din județul Hunedoara a luat amploare în urma unui conflict soldat cu violențe între activiștii de mediu și bodyguarzi patronului care deține avizul de construcție. Activiștii de mediu au fost bătuți de bodyguarzi, iar în încercarea de a scăpa de pumni și picioare au lovit cu mașina patronul firmei care dorea să construiască microhidrocentrala. Acesta a suferit leziuni serioase la coloana vertebrală, fiind paralizat de la gât în jos. Medicii au un diagnostic rezervat în privința acestuia. 

Joi seară, Guvernul a arătat, într-un comunicat, că premierul Victor Ponta „condamnă cu fermitate” actele de agresiune fizică asupra unor activişti pentru mediu, comise în urmă cu patru zile pe Râul Alb, judeţul Hunedoara, şi cere identificarea şi tragerea la răspundere a agresorilor.

„Primul Ministru, Victor Ponta, condamnă cu fermitate actele de agresiune fizică comise în data de 24 mai 2015 asupra unor activişti ai societăţii civile care se documentau asupra unor lucrări de hidroamelioraţii de pe Râul Alb, judeţul Hunedoara şi cere instituţiilor abilitate ale statului să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea, prinderea şi tragerea la răspundere a agresorilor. De asemenea, Primul Ministru îşi exprimă compasiunea pentru victimele acestui incident şi susţine apelul lansat de Coaliţia pentru Mediu din România”, se arăta în comunicatul transmis de Guvern.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*