Ultimele Știri

Percheziţii DIICOT în Caraş Severin. Prefectul judeţului, vizat de anchetatori

miu ciobanu

Prefectul judeţului Caraş Severin, Nicolae Miu Ciobanu, ar fi vizat într-o anchetă DIICOT. Potrivit presei locale, procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineaţă, 50 de percheziţii în judeţ.

Procurorii DIICOT efectuează, miercuri, 76 de percheziţii, în 16 judete, dintre care 50 în Caraş Severin. Potrivit opiniatimisoarei.ro, este urmarită o grupare care a adus statului un prejudiciu de 24 de milioane de lei, prin evaziune fiscala, spun anchetatorii.

Printre cei vizati de anchetatori se afla şi prefectul judetului, Caras Severin Miu Nicolae Ciobanu. Inaltul funcţionar public ar fi fost implicat in aiunile unei retele care se folosea de celebra deja metoda ‘Factura’. Aceasta in perioada in care conducea o firma privata.

Administratorii introduceau în contabilitate facturi fictive pentru a-şi diminua baza impozabilă, iar astfel plăteau mai puţin la stat. Facturile erau emise cu ajutorul unei firme de pază, Micke Security Group. Potrivit anchetatorilor, 20 de firme sunt puse sub învinuire in acest dosar de evaziune fiscală. Descinderi au loc şi la şeful Oficiului Juridic din cadrul Finanţelor Caraş Severin.

32 de persoane vor fi aduse la sediul DIICOT pentru audieri. La percheziţii, alături de procurori, iau parte ofiţeri de la Combaterea Crimei Organizate, iar acţiunea a avut parte de sprijinul lucrătorilor SRI.

Conducerea judeţului Caraş Severin a fost zdravăn zguduită de oamenii legii în ultima perioadă. Pe rând, au intrat in vizorul anchetatorilor anticorupţie fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin Sorin Frunzăverde, fostul său adjunct Ionesie Ghiorghioni, dar şi fostul primar al Reşitei Mihai Stepanescu, primii doi primind deja condamnări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*