Ultimele Știri

Percheziții DIICOT în București și cinci județe, la traficanți de Xanax și Diazepam

perchezitii

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT efectuează percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe, la traficanţi de medicamente. Este vizată o grupare care comercializa ilegal medicamente împotriva depresiei şi anxietăţii, precum Xanax şi Diazepam.

În baza unui mandat eliberat de Curtea de Apel Craiova, procurorii au descins în 14 locaţii din Bucureşti, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş. Medicamentele proveneau şi România, Serbia şi Bulgaria, fiind destinate inclusiv pentru Norvegia. În cauză, anchetatorii colaborează cu autorităţile străine.

Conform procurorilor, din rețea fac parte farmaciști, dealeri de medicamente, dar și un avocat din baroul Mehedinți, acesta din urmă fiind cel care intermedia vânzările. Procurorii arată că grupul era structurat pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde sunt vândute tot prin intermediul membrilor reţelei.

Astfel, s-a stabilit că procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le scot din depozitele farmaceutice din România, dar și din Serbia, după care erau distribuite la intermediarii din Mehedinţi şi Gorj, care asigurau finanţarea şi, ulterior, transportul în afara ţării.

La Biroul Teritorial Gorj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost începută urmărirea penală „in rem” cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constând în aceea că o persoană cunoscută sub apelativul „George” are ca preocupări comercializarea medicamentului Xanax, căutând potenţiali beneficiari din judeţele Mehedinţi şi Gorj. Medicamentul comercializat provine atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria şi este furnizat în cutii, percepându-se între 25-60Ron/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor. arată un comunicat emis de DIICOT.

Pe lângă Xanax, traficanții mai vindeau și Rivotril și Diazepam, toate având în compoziție o substanţă activă (alprazolanum) care este înregistrată ca drog de mare risc.

În urma descinderilor la domiciliile suspecților au fost găsite 25.000 de comprimate de Xanax, 30.000 de Diazepam, peste 900 de cartușe de țigări netimbrate, dar și un pistol cu glonț.

Perchezițiile au loc în Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş și București, iar procurorii au emis mandate de aducere pentru 12 persoane implicate în acest caz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*