Ultimele Știri

Percheziții de amploare la șefii din depoul locomotive Timișoara. Zeci de mii de euro, descoperiți la descinderi

perchezitii

Actualizare – În timpul perchezțiilor, în biroul gestionarului șef Gheorghe Borza, anchetatorii au găsit, conform primelor estimări, aproximativ 100.000 de lei cash și zeci de mii de euro.


Poliţiştii Direcţiei Transporturi din IGPR, cei de la DGA, Poliţia de Frontieră şi trupele speciale ale Poliţiei Timiş Jandarmeriei au descins, în paralel, la depoul de locomotive din Timişoara, dar şi la alte 43 de adrese pentru a-i reţine pe membrii grupării suspectate că de ani de zile fură combustibil.

Poliţiştii percheziţionează locuinţele tuturor celor care conduc Depoul de Locomotive Timişoara, în frunte cu directorul Cristian Jigaria. Printre suspecţi se află, de asemenea, liderul de sindicat Ioan Boloş, nu mai puţin de 22 de mecanici de locomotivă, angajaţi de la laboratorul de constatări fizico-chimice, dar şi un agent de la Poliţia Transporturi Feroviare. De asemenea, poliţiştii au descins la sediul unei firme din apropierea depoului, pe unde era „exportată” o parte motorina furată.

Ancheta a scos la iveală faptul că  gruparea era extrem de bine organizată şi că, practic, de ani de zile se fura instituţional. Când locomotivele veneau să alimenteze acestea erau încărcate cu  o cantitate de motorină mai mică decât cea care era trecută pe documentele justificative. Ulterior, toţi cei care ar fi trebuit să verifice alimentările şi consumul confirmau cifrele umflate.

Pentru a se asigura că raportările către Bucureşti sunt corecte, cei din depou beneficiau şi de spijinul celor de la laboratorul de constatări fizico – chimice care dădeau raportări fictive legate de rapoartele de analiză. Surplusul de motorină, care era extrem de bine contabilizat, era scos din depou  de mecanicii de locomotivă direct cu bidoanele.

O altă variantă era alimentarea maşinilor de la o pompă clandestină, aflată pe strada Dunărea, la câteva sute de metri de depou, aceasta fiind legată printr-o conductă direct la rezervoarele CFR. Instalaţia ilegală a fost descoperită în timpul percheziţiilor din această dimineaţă. De asemenea, au fost găsite mai multe bidoane folosite pentru transportul combustibilului.  Prejudiciul estimat  până acum este de peste un milion de euro. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*