Ultimele Știri

Percheziții de amploare la o grupare care retrăgea fraudulos bani din bancomate

În această dimineață se desfășoară peste 34 de percheziții. Procurorii DIICOT și polițiștii de la BCCO anchetează o grupare care se ocupa cu retragearea frauduloasă la mai multor sume de bani din bancomate.

Perchezițiile au loc în municipiul București și alte șase județe. Se pare că acestă grupare extrăgea bani din mai multe state, precum Germania, Suedia și Franța.

Conform surselor citate, 21 de percheziții au loc în municipiul Constanţa, trei în Bucureşti, patru în judeţul Prahova, trei în judeţul Vâlcea şi câte una în judeţele Bistriţa-Năsăud, Brăila şi Hunedoara.

Anchetatorii spun că în perioada aprilie 2013 – decembrie 2014 membrii grupării infracţionale au obţinut, în România, echipamente artizanale destinate copierii datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică utilizate la terminale POS, ATM sau în benzinării, ulterior aceste echipamente fiind folosite pe teritoriile mai multor state precum Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Franţa, Marea Britanie, Spania, Ecuador, Filipine, Jamaica şi Panama, pentru obţinerea unor date de identificare de carduri bancare, inscripţionarea ulterioară pe carduri blank şi retrageri de numerar.

Modalitățile de operare erau de-a dreptul ingenioase. Membri grupării introduceau cipuri electronice în POS-urile unor magazine, unde pătrundeau prin efracţie simulând furturi mărunte, fie utilizau dispozitive confecţionate artizanal, în special în zone nesupravegheate de camere video, respectiv benzinării, spălătorii auto şi bancomate.

Din grup făceau parte 31 de persoane, care vor fi cercetate și audiate în perioada următoare.

În documentarea acestui dosar, anchetatorii din România au cooperat cu instituţii similare din Germania, Franţa, Suedia şi Turcia, dar şi cu Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*