Ultimele Știri

Percheziții de amploare la grupul de presă MEDIAFAX

Grupul Mediafax este anchetat de procurori. Aceștia realizează percheziții la sediile mai multor firme dar și la locuințele mai multor persoane implicate în dosar. Cele 14 percheziții au loc în municipiul București și județul Ilfov.

În acest dosar apar mai multe acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani. Conducerea acestui grup este și ea anchetată de către procurorii de la Parchetul General. Mediafax Grup este deținut de controversatul Adrian Sârbu, anchetat în mai multe dosare penale.

Primul care s-a prezentat la discuțiile cu procurorii a fost chiar șeful grupului de presă, Orlando Nicoară. După discuții, Orlando Nicoară, a decis să demisioneze din funcția de șef al grupului Mediafax. Acesta a anunțat pe blogul personal că decizia de a părăsi grupul nu se datorează anchetei în desfășurare. 

„Mi-am anunțat intern plecarea la începutul lui octombrie, acum două luni. Dosarul de la Parchet a fost deschis pe 2 decembrie, iar insolvența a fost cerută pe 26 noiembrie”, a fost declarația lui Orlando Nicoară.

Chiar și șefa Consiliului de Admininstrație al grupului Mediafax a fost pusă sub învinuire.

În acest dosar s-a implicat și Parchetul Capitalei, care a desfășurat mai multe acțiuni în urma cărora au fost anchetate peste 30 de persoane, iar 11 dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Se pare că toate persoanele implicate în acest dosar ar fi săvârșit fapte de evaziune fiscală și spălare de bani.

Azi, Tribunalul București, va judeca cererea de intrare în insolvență a grupului media.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*