Ultimele Știri

Percheziiții în Județul Argeș la un director CEZ! Prejudiciu de 2 milioane de euro

perchezitiiArges

Polițiștii din județul Argeș fac percheziții în nouă locații, fiind vizate persoane care au adus un prejudiciu de 2 milioane de euro statului.

Printre imobilele percheziţionate de anchetatori este şi locuinţa şefului centrului operaţional care se ocupă cu extinderea reţelelor CEZ în judeţul Argeş, Ştefan Frântu, cercetat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu.

Ştefan Frântu este suspectat că a sprijinit o societate comercială care îi aparţine să obţină contracte pentru lucrări de instalaţii electrice în judeţului Argeş. Firma controlată de directorul din cadrul CEZ nu ar fi plătit impozitul pe profit.

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la sediul firmei controlate de Frântu. Alături de Frântu, în dosar este suspectată o altă persoană.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a două persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi D.I.P.I.. 

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA, care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe, respectiv Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de opt companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*