Pentru prima dată, Rusia folosește o bază iraniană pentru a lansa raiduri în Siria

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 august 2016
  • Externe

Rusia folosește pentru prima dată o bază iraniană pentru a lansa raiduri în Siria. Avioane de luptă ruse au decolat de la baza aeriană din Hamadan, din vestul Iranului, conform Agerpres.

Bombardierele rusești Tu-22M 3 și Su-34 au bombardat poziții jihadiste la Deir ez-Zor și Idlib, în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran, anunță ministrul rus al Apărării. În urma raidului au fost distruse cinci mari depozite cu arme, trei sedii ale unor comandamente jihadiste și o tabăra a acestora, pe care teroriștii o utilizau pentru a pregăti bătălia pentru Alep, a indicat o sursă din Ministerul Apărării rus, citată de TASS.

Amplasarea unor avioane de luptă și bombardiere rusești la baza din Iran oferă aviației ruse o serie de avantaje, precum reducerea timpului de zbor cu 60% pe distanța dintre baza Hamadan și zona centrală a Siriei, care este de circa 900 de kilometri.

Până acum, pentru aplicarea de lovituri aeriene în Siria, bombardierele rusești Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), întrucât baza aeriană rusă Hmeimim din Latakia nu este potrivită pentru acest tip de avioane de luptă, unele dintre cele mai mari din lume, conform Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *