Ultimele Știri

Pentru că nu le ajungeau, Ponta și Șova au furat din banii de mâncare ai angajaților

ponta sova

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

Lui Victor Viorel Ponta și lui Dan Șova nu le-au ajuns banii, așa că s-au gândit să fure și din hrana muncitorilor, care trebuiau să primească iaurt deoarece își desfășoara activitatea într-un mediu toxic.

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a decis, în iunie 2007, a decis schimbarea traseului banilor alocați hranei angajaților, reducând astfel fondurile din care se cumpăra iaurt pentru angajații uzinei electrice.

350 de mii de lei au fost mutați într-un fond sepcial din care s-a plătit mai târziu casa de avocatură a lui Dan Șova.

Istoria contractelor dintre casa de avocatură a lui Dan Șova și termocentralele Rovinari și Turceni din județul Gorj a început în 2006. Atunci, Laurențiu Ciurel, directorul de investiții al Complexului Energetic Rovinari, a înaintat un memoriu prin care solicita angajarea unei case de avocatură. Tot în 2006, Victor Ponta făcea parte din comisia parlamentară care investiga contractele prin care electrocentralele Rovinari și Turceni vindeau curent electric ieftin unor traderi privați de energie.

Citește continuarea pe riseproject.ro

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinet individual de avocat, a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Din probe, a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea lui Victor Ponta pentru contractele încheiate de SCA ”Șova și Asociații” cu complexurile energetice. Procurorii consideră că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova beneficiază de susținerea lui Victor Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*