Ultimele Știri

Pentagonul: Schimbările climatice ar putea să încurajeze terorismul

Schimbările climatice reprezintă „riscuri imediate” la adresa securității naționale și vor avea un impact uriaș și costisitor în cazul operațiunilor militare și umanitare ale SUA în întreaga lume, a avertizat secretarul  american al Apărării, Chuck Hagel. 

Creșterile de temperatură, topirea ghețarilor, modificările drastice ale tipologiei furtunilor, creșterea nivelului mărilor, precum și numărul tot mai mare al fenomenelor meteorologice severe vor exacerba pericolul pe care îl reprezintă bolile infecțioase și terorismul, se arată într-un raport al Departamentului Apărării SUA intitulat „Foaie de Parcurs pentru Adaptarea la  Schimbările Climatice 2014”.

„Schimbările climatice vor dăuna capacităţii departamentului de a apăra naţiunea şi prezintă riscuri imediate pentru securitatea naţională a Statelor Unite”, apreciază Pentagonul.

„Un climat care se schimbă va avea repercusiuni reale asupra armatei noastre şi a modului în care ea îşi execută misiunile”, continuă el.

În cadrul unei conferinţe care a reunit miniştrii Apărării de pe continentul american, Chuck Hagel a precizat că frecvența catastrofelor naturale vor impune mai multă susținere din partea autorităților americane și mai multe eforturi umanitare, de asemenea aceste provocări ar putea, în plus, să submineze guvernele deja fragile, să „deschidă calea unor ideologii extremiste şi să creeze condiţiile pentru încurajarea terorismului„.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*