Pentagonul anunță că îi vânează pe liderii Statului Islamic, inclusiv pe Al-Baghdadi

  • Adrian Marinescu
  • 2 aprilie 2016
  • Externe
al baghdadi

Liderul grupării jihadiste Stat Islamic (SI), Abou Bakr al-Baghdadi, „va plăti pentru crimele sale”, a dat asigurări Pentagonul, în timp ce armata americană continuă să-i caute pe responsabilii SI, informează sâmbătă AFP.

Îl urmărim și îl vom găsi. La fel cum l-am găsit pe mentorul lui, Abou Moussab al-Zarqawi, și l-am ucis. La fel cum l-am găsit pe ‘marele maestru al terorismului’, Ossama ben Laden, și l-am ucis. Îl vom găsi și pe Al-Baghdadi și el va plăti pentru crimele sale”, a declarat colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Nu știu dacă justiția va lua forma unei rachete Hellfire sau a unei celule de închisoare întunecoase, însă într-o bună zi el va plăti pentru crimele sale”, a punctat colonelul Warren.

Coaliția condusă de SUA a luat drept țintă în ultimele săptămâni mai mulți înalți responsabili ai SI în Irak și Siria, și l-a ucis pe numărul 2 al organizației jihadiste, Abdel Rahman al-Qadouli.

SUA au oferit o recompensă care ajunge până la șapte milioane de dolari pentru informații care ar putea duce la Al-Qadouli, pe care îl consideră un eventual succesor al lui Al-Baghdadi. Pentru acesta din urmă, recompensa este de 10 milioane de dolari. Al-Baghdadi, a precizat Warren, își împarte timpul între Irak și Siria, unde SI a cucerit ample teritorii în 2014.

Șeful Pentagonului, Ashton Carter, a declarat săptămâna trecută că membrii coaliției conduse de SUA sunt pe cale să-i „elimine sistematic” pe liderii SI.

SUA au anunțat la începutul lui martie că „l-au ucis probabil” într-un bombardament pe Omar al-Shishani, supranumit „Omar Cecenul”, „ministru al apărării” al SI.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *