Penitenciarele se laudă cu condițiile în care stau deținuții. Cum trăiesc, de fapt, cei de după gratii

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 iunie 2016
  • Social

Țara noastră riscă să plătească zeci de milioane de euro din cauza plângerilor făcute de deţinuţi la CEDO, între timp însă, autoritățile se laudă cu condițiile din închisori deși lucrurile nu stau chiar așa.

Mai multe penitenciare din ţară au organizat „Ziua Porţilor Deschise” în această săptămână, iar doritorii au putut vedea cu ochii lor în ce condiții stau cei de după gratii.

La Poarta Albă, jurnaliştilor li s-au prezentat băi şi paturi curate, deţinuţi care desfăşurau diverse activităţi din curte. Însă ziariştii de la Evenimentul Zilei spun că plimbarea a fost întreruptă de un bărbat care a chemat presa la el.

„În baia asta, 50 de deţinuţi ne facem nevoile, ne spălăm vasele, ne spălăm pe noi. Suntem 30… Să vedeţi cât spaţiu rămâne când ne întoarcem de la muncă. Suntem conştienţi că nu sunt bani pentru aer condiţionat. Dacă ne-ar da detartranți pentru chiuvete, produse igienice cu care să spălăm wc-urile, ne-am autogospodări. Avem un coleg bolnav de hepatita C şi unul bolnav psihic”, a spus bărbatul.

Ce arată acum autorităţile vine în contradicţie cu situaţia reală, descrisă de un fost ministru al Justiţiei.

„Închisoarea nu este hotel, aşa este, închisoarea nu este hotel. Închisoarea în România de astăzi este la limita demnităţii umane”, afirma Robert Cazanciuc.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *