Ultimele Știri

Pedeapsă capitală pentru provocatorul atentatului de la maratonul din Boston

Djohar Țarnaev

Principalul acuzat pentru comiterea atentatului cu bombă de la Maratonul de la Boston, soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi, Djohar Ţarnaev a fost condamnat la moarte de către jurați.

După 15 ore de deliberări un juriu format din cinci bărbați și șapte femei a dat verdictul în cazul tânărului care a ajutat la comiterea atacului terorist din timpul maratonului dinBoston. Juriul federal a ales ca Ţarnaev să fie executat prin injectare letală, deși pedeapsa alternativă era închisoarea pe viaţă.

Acelaşi juriu l-a găsit vinovat pe etnicul cecen, luna trecută, de plasarea a două bombe improvizate în oale sub presiune în zona aglomerată a liniei de sosire a maratonului de pe 15 aprilie 2013 şi de uciderea prin împuşcare a unui poliţist.

Djohar Țarnaev și fratele său Tamerlan, etnici ceceni din Rusia, locuiau de aproape un deceniu în Boston. Aceștia sunt făptașii unuia dintre cele mai mediatizate atentate comise pe teritoriul american de la atacurile din 11 septembrie 2001.

Tamerlan Țarnaev a fost rănit și a murit în timp ce încerca să scape de autorități.

Desi abolită în 1984 în Massachusetts, pedeapsa capitală a fost reintrodusă în 1988. Cu toate că 70 de persoane au fost condamnate la moarte de la reintroducerea acestei pedepse, ea s-a aplicat din 1988 și până acum doar în cazul a trei persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*