Ultimele Știri

PDL reclamă modul de organizare a secţiilor de votare în străinătate

Senatorul PDL de Diaspora Viorel Badea a susţinut acuză  Guvernul Ponta că pregăteşte ”fraudarea masivă a alegerilor”, susținând faptul că prin modul de organizare a secţiilor de votare, Executivul urmăreşte provocarea unui blocaj printre românii din străinătate, privind exprimarea dreptului la vot.

Viorel Badea a declarat că Guvernul Ponta pregătește deja o ”fraudare masivă” a alegerilor în Diaspora. Conform acestuia, Guvernul Ponta ar face acest lucru prin dirijarea alegătorilor către consulatele general epe care le-a organizat în această zonă, precum și prin prin desfințarea centrelor de votare în zonele din afara țării, unde există foarte mulți români.

„De asemenea, în Republica Moldova au fost înfiinţate secţii de votare în localităţi unde există majoritari rusofoni, mulţi dintre ei neavând cetăţenie română. Aşa că din punctul nostru de vedere se pregăteşte o fraudare la acest nivel”, a declarat acesta.

Senatorul PDL atrage atenția Guvernului să treacă rapid ”la refacerea Ordinului 1839/2014 prin care a înfiinţat aceste secţii de votare şi mai ales să facă astfel încât identificarea şi organizarea secţiilor de votare să fie făcute în deplin acord cu sugestiile care vin din partea comunităţilor de români”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*