Ultimele Știri

PDL Iaşi a iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru demiterea primarului Nechita

Liderii locali ai PDL Iaşi au anunţat iniţierea unei campanii de strângere de semnături pentru demiterea primarului PSD Gheorghe Nechita, democrat-liberalii reproşându-i edilului administrarea defectuoasă a oraşului. Liderul PDL Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii vor începe strângerea a 45.000 de semnături de la ieşeni, pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului municipiului, Gheorghe Nechita.

”PDL iniţiază procedură de demitere prin referendum a primarului. Timp de zece ani, Nichita şi-a arătat incompetenţa. Amintim doar îndatorarea publică pe un sfert de secol cu 375 de milioane euro, ceea ce conduce la o datorie de 1.339 euro pentru fiecare ieşean până în anul 2031. Au fost falimentate societăţi municipale, precum RATP şi CET, de unde a rezultat prejudicierea bugetului de stat. De asemenea, asfaltările în oraş s-au făcut de mântuială, deşi a fost luat un împrumut extern de 50 de milioane de euro. Nu în ultimul rând, au fost tăiaţi teii de pe bulevardul central al oraşului”, a afirmat Dragomir Tomaşeschi.

Primarul Gheorghe Nechita a fost acuzat în repetate rânduri de ieşeni pentru diferite prejudicii aduse bugetului local şi au avut loc mai multe proteste împotriva acestuia, după ce au fost tăiaţi teii de pe bulevardul central. Societatea civilă din Iaşi la rândul său a organizat diferite proteste în cursul ultimului an şi i-au cerut demisia edilului, acuzândul de incompetenţă şi abuz în serviciu.

Referendumul poate fi organizat dacă sunt strânse semnături de la cel puţin 25% din ieşenii înscrişi pe listele electorale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*