Ultimele Știri

PDL folosea bani din mita de la Microsoft pentru campania electorală

Gabriel Sandu Emil Boc

Procurorii anticorupție prezintă mafia din jurul Partidului Democrat Liberal, partid care utiliza banii din mita primită de Gabriel Sandu și Elena Udrea în cazul licențelor IT Microsoft.

Gabriel Sandu a decalarat în fața procrorilor că îi aducea șefului său Emil Boc suma de 300.000 de euro lunar. În schimbul unei sume de circa 5 milioane de euro Gabriel Sandu și-a obținut funcția de ministru al Comunicațiilor, iar acesta își putea recupaera banii prin mita primită pentru aprobarea contractului cu licențele Microsoft.

„Din probatoriul administrat în cauză rezultă că inculpatul Sandu Gabriel – ministru al Comunicațiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziție și la încheierea contractului de licențiere ca urmare a presiunilor exercitate de Udrea Elena Gabriela – în calitate membru al Guvernului și vicepreședinte PDL, precum și ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului.

S-a stabilit, de asemenea, că beneficiari ai sumelor de bani din plățile efectuate în baza contractului sunt printre alții inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoș Dorin și Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”,  se arată în comunicatul DNA.

Mai mult decât atât din documentele procurorilor reiese clar că Gabriel Sandu a fost sprijinit de ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea, prim-ministrul Emil Boc și o altă persoană cu o funcție decizională din cadrul Partidul Democrat Liberal. 

„Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotararii de guvern nr. 460/2009 și alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susținerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru (….) si a lui (…)”, se menționează în documentul DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*