Ultimele Știri

Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi în această dimineaţă, în urma exploziei unei maşini-capcană.

UPDATE: Cei patru militari români răniţi, în această dimineaţa, în Afganistan, sunt în stare bună, doi dintre aceştia părăsind deja spitalul, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a primit informaţia de la ministrul Apărării, Mircea Dușă.

„Am o informaţie de la ministrul Duşa, sper să se confirme, legat de cei patru militari români din Afganistan care au fost răniţi de dimineaţă: doi dintre ei au şi părăsit spitalul şi sunt în stare foarte bună, ceilalţi doi au rămas doar pentru observaţii. Slavă Domnului că nu a fost nimic mai rău”, a spus Ponta, aflat în vizită în Arabia Saudită.

Cei patru militari răniţi sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, în timp ce Valentin Ciolan-Uţă (28 de ani) este la prima misiune în teatrul de operaţii.

Dan Cornel Crăciun (27 de ani) şi Cristian Stoica (38 de ani) sunt, ambii, la a doua misiune în Afganistan.


În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, precizează MApN.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

„Patru militari români care se aflau într-o misiune în zona aeroportului Kandahar au fost surprinși de un atac cu o mașină capcană. În urma acestui atac cei patru militari au fost răniți. Sigur, sunt răni mai ușoare. Sunt deja într-un spital militar și situația lor este stabilă. În funcție de evaluarea lor medicală care se face în momentul de față, vom hotărî dacă îi vom repatria sau își vor continua misiunea”, a declarat Mircea Dușa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*