Ultimele Știri

Patru dosare ale lui Bercea Mondial vor fi din nou analizate la cererea CSM

CSM a cerut procurorului general să analizeze din nou patru dosare în care Bercea Mondial este implicat. În cazul acestor dosare s-a hotărât neînceperea urmăririi penale, însă există posibilitatea să se fi greșit prin clasarea cauzelor, conform spuselor vicepreședintelui consiliului, George Muscalu.

Cele patru dosare fac parte din multitudinea formată din 28 de dosare verificate. Trei dintre aceste dosare au ca obiect infracțiuni economice , respectiv de spălare a banilor sau infracțiune de corupție.

În cazul dosarului care avea ca obiect infracțiuni de corupție, acesta era cercetat pentru metoda de a-și obține permisul de conducere, în anii 1990, în condițiile în care acesta nu știe să scrie sau să citească.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii se întâlnesc astăzi, marți, pentru a a discuta despre raportul Inspecției Judiciare privind maniera în care au fost tratate dosarele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit site-ului CSM, raportul are ca obiect „verificarea respectării normelor de procedură în efectuarea urmăririi penale sau a supravegherii cercetărilor penale în cauzele privindu-l pe Sandu Anghel, înregistrate şi soluţionate în perioada 2006 – la zi, inclusiv din perspectiva respectării termenelor rezonabile, precum şi efectuarea unei analize a modalităţilor de sesizare în aceste cauze”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*