Ultimele Știri

Patru din şase administratori ai Portului Constanţa au fost numiţi ilegal

santierul naval

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, luni, că patru din cei şase membri ai consiliului de administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) au fost numiţi ilegal.

Tribunalul Constanţa a dat o sentinţă, pe data de 7 martie 2016, potrivit căreia este ilegală numirea a patru din membrii Consiliului de Administraţie al companiei care administrează cel mai mare port al României, potrivit comunicatului.

Cei patru administratori vizaţi de decizia instanţei sunt Tudor Baltă, Viorel Olea, Marcela Frigioiu şi Adrian Cighi. Aceştia au fost numiţi la în baza unor hotărâri luate în cadrul unor adunări generale ordinare ale acţionarilor din 2012, 2014 şi 2016. Hotărârea judecătorilor este executorie.  

Numirile au fost contestate în instanţă de compania Comvex, care administreaza cel mai mare terminal de materii prime, şi de Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” Constanţa. Reprezentanţii cele două entităţi au acuzat faptul că nici unul dintre cei patru nu a fost numit cu respectarea cerinţelor legale.

Decizia instanţei în privinţa administratorilor are ca efect anularea unor hotârâri ale consiliului de admnistraţie al Portului Constnaţa luate în ultimii patru ani.

”Cei patru membri ai CA au adoptat cu bună ştiinţă hotărâri în detrimentul intereselor economice ale Comunităţii Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor şi Patronatelor Portuare”, se arată în comunicat.

Organizaţia Patronală ”Operatorul Portuar” Constanţa reuneşte 37 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar. Companiile membre au peste 6.000 salariaţi, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate în domeniul portuar din România.

Potriviti oficialilor organizaţiei, companiile respective contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa. Potrivit raportului financiar pe anul 2014, CNAPMC a avut 870 de angajaţi, venituri totale de 305,2 milioane lei şi un profit net de 70,3 milioane lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*