Ultimele Știri

Patronul Kanal D, acuzat că făcea trafic de combustibil

Un procuror din Istanbul a depus actele pentru acuzarea lui Aydin Dogan. Este vorba tocmai despre  patronul trustului Dogan Holding care include postul Kanal D. Capetele de acuzare sunt serioase. Dogan ar fi fost implicat într-o reţea care făcea contrabandă cu combustibil. 

Procurorul care a depus acuzaţiile pe numele lui Dogan încearcă să obţină aprobarea unei pedepse de 23 de ani de închisoare pentru Aydin Dogan.

Trustul media Dogan Holding este considerat a fi  cel mai mare grup de presă din Turcia, care include ziarul Hurriyet şi posturile TV CNN Turk şi Kanal D.

Aydin Dogan este recunoscut prin scandalurile sale cu președintele Turciei, Recep Erdogan. Potrivit presei din Țara Semilunei, patronul Kanal D i-a spus la un moment dat șefului de stat că au existat momente când a făcut guvernele, care  vin și pleacă.

Reprezentanţii trustului Dogan Holding şi ai băncii turce Isbank (Deţinută tot de Aydin Dogan) nu au comentat informaţiile.

Acuzaţii sunt depuse în cazul în care Dogan Holding şi Isbank, cea mai mare instituţie de creditare din ţară, erau acţionari ai distribuitorului de combustibil Petrol Ofisi, înainte de a fi achiziţionat de compania austriacă OMV în 2010.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Isbank, Ersin Ozince, este acuzat de implicare prin finanţare a reţelei care făcea contrabandă cu combustibil în perioada 2001-2007, scrie publicaţia Aksam.

Procurorii au lansat o investigaţie în cazul trustului Dogan Media Group în septembrie anul trecut, suspectat că promova „propaganda teroristă”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*