Ultimele Știri

Patronii clubului Colectiv, vacanțe de lux. Unul dintre ei posta poze cu munți de bani și se visa președinte

patroni colectiv

Costin Mincu, Alin Tănăsescu şi Cătălin Gancea, ei sunt cei trei patroni ai clubului Colectiv, acolo unde 32 de oameni au murit arși de vii. Însă din partea lor niciun gând, nicio vină, nicio declarație.

Din afacerea care a ucis și a rănit sute de oameni, cei trei își permiteau vacanțe de lux, bolizi, își făceau fotografii cu munți de bani, iar unul dintre ei se visa chiar președinte.

Cine sunt cei trei

Costin Mincu are 36 de ani și a început ca barman într-un club din București, după care și-a deschis propriile sale baruri. A început cu o terasă pe plaja din Vama Veche, apoi un club în Constanța. În anul 2012 și-a extins afacerea în Centrul Vechi din București, unde a deschis, pe rând, Clubul Goblin și Elephant Pub, care a ars anul trecut.

Costin Mincu are un adevărat imperiu construit din afaceri cu cluburi. La doar 36 de ani, acesta deţine trei cluburi care îşi desfăşoară activitatea în subsoluri: Goblin Nightwatcher de pe strada Smârdan, Elephant Pub & Alive Music de pe strada Gabroveni, ambele din Bucureşti, dar şi clubul Goblin din Constanţa.

Cătălin Gancea are tot 28 de ani și este cel mai nou acționar al clubului și a fost cooptat în 2014. Spre deosebire de ceilalţi acţionari, profilul de Facebook al lui Cătălin este public.

Acesta deține un club, unul singur care îi aducea profit încât să se poată plimba prin toată Europa atunci când dorea, suficienţi bani încât să îşi permită lucruri pe care un tânăr de vârsta lui nici măcar nu îşi permite să le viseze.

Mai mult, Cătălin se visa președinte, iar dovadă stă fotografia de la tribuna Prezidențială:

colectiv patron

O altă fotografie intens comentată de prietenii săi de pe Facebook este una în care un munte de bani stau așezați pe o podea:

colectiv

Tănărul are sute de fotografii din vacanțele petrecute prin țări străine cu prietenii săi.

Al treilea patron al clubului Colectiv, Alin Anastasescu are 28 de ani şi este, potrivit propriului CV, producător de clipuri publicitare. Ca şi Costin Mincu, a făcut parte dintre organizatorii de evenimente angajaţi de Emagic.

Firma Colectiv Club, care are clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Au investit puțin pentru un profit mare

Cei trei patroni nu a investit mulți bani în clubul Colectiv, folosind cele mai ieftine materiale, iar acest lucru este susținut și de patronul firmei care s-a ocupat de izolarea fonică, inclusiv de capitonarea stâlpilor care au luat foc la prima scânteie.

„Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu. Noi am acoperit tot tavanul. Şi ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură – motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă, cu 35% mai scumpă. Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit. În spaţii publice, noi propunem spre exemplu pluta expandată care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu ştiu care cum mai sunt. Ulterior, s-a pus tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, şi vopsit cu lavabilă. Am înţeles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva că…”, a declarat reprezentatul companiei Luxory Media SRL, pentru Digi24.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*