Ultimele Știri

Patronii care îşi lasă hotelurile în paragină vor fi amendaţi

De astăzi intră în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, un proiect de lege care prevede sancţionarea proprietarilor de hoteluri lăsate în paragină.

Această modificare a legii vine în ajutorul investitorilor în turism, spune ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, care s-a întâlnit cu investitorii în turism într-o reuniune la Năvodari.

„Acest eveniment este o încununare a unor eforturi, în ultimele luni, de colaborare între agenţii de turism şi partea guvernamentală. Este o adaptare a eforturilor guvernamentale şi a tot ceea ce înseamnă schimbarea legislaţiei în turism şi nu numai, şi în domeniul fiscal, modificări care să răspundă cu adevărat doleanţelor operatorilor din turism şi evident şi intereselor statului”, a declarat Mihai Tudose.

El a menţionat că noua lege a turismului prevede sancţiuni pentru cei care lasă unităţile hoteliere în paragină.

„Acel abuz de drept de proprietate, cu clădiri lăsate vraişte, cu obiecte care au fost la un moment dat în circuitul turistic, apoi abandonate, cu privatizări eşuate, de exemplu la Neptun-Olimp Hotelul Panoramic, luat, privatizat şi lăsat în paragină, lucrurile nu pot rămâne aşa la nesfârşit, strică tot ce este împrejur. Propunem la aceste obiective care au fost supuse unui proces de privatizare clauzele post-privatizare activate, revăzute toate contractele şi reluat procesul de privatizare, dreptul şi obligativitatea autorităţilor locale de a sancţiona pe cei care strică imaginea zonelor turistice prin lăsarea în paragină a proprietăţilor, iar, dacă autorităţile locale nu se implică, sancţionarea lor de către agenţiile statului”, a menţionat Mihai Tudose.

Ministrul doreşte  ca acest proiect de lege să fie adoptat cât mai repede, prin urmare a publicat deja pe site-ul ministerului toate detaliile pentru a intra în dezbatere publică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*