Ultimele Știri

Patriarhul Daniel, reacţie DURĂ după ce Guvernul a tăiat BANII Bisericii

patriarhul daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj DUR Guvernului Cioloş, după ce fondurile pentru Biserică au fost reduse la zero în bugetul pentru 2016.

Patriarhul Daniel pune condiţii statului: şeful Bisericii cere ca toate proprietăţile confiscate de stat să fie date înapoi.

Este pentru prima dată când Patriarhul Daniel vorbeşte pe aceste teme sensibile, transmite Realitatea TV.

Patriarhul Daniel este de acord ca veniturile bisericii ortodoxe să fie impozitate şi ca statul să nu mai suporte salariile preoţilor, însă Preafericitul pune condiţii dure: vrea ca toate proprietăţile confiscate de stat să fie date înapoi.

Guvernul condus de Dacian Cioloş a decis să reducă la zero bugetul pentru biserici în 2016.

După ce anul acesta, Patriarhia a primit peste 177 de milioane de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, în proiecţia pentru 2016 a guvernului Cioloş bugetul SGG pentru Culte a fost tăiat total.

Decizia Guvernului vine ca urmare a unei discuţii avute săptămâna trecută de premierul Cioloş cu Patriarhul Daniel.

Potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului de Finanţe, banii care ar fi trebuit să fie alocaţi pentru construcţia sau modernizarea lăcaşurilor de cult au fost tăiaţi.

Au rămas valabile în continuare doar sumele pentru salariile personalului clerical din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

În schimb, Executivul a decis să nu mai acorde finanţări pentru modernizarea lăcaşurilor de cult, după ce execuţia preliminară pe 2015 a conţinut 177 de milioane de lei, iar în 2014 au fost 148 de milioane lei.

Comentarii prin Facebook

7 Comentarii on Patriarhul Daniel, reacţie DURĂ după ce Guvernul a tăiat BANII Bisericii

 1. Bratianu Daniel // 5 decembrie 2015 at 22:49 // Răspunde

  Apostolii lui Hristos isi castigau existenta prin munca, nu prin fonduri de la stat ( 1 Tesaloniceni 2 : 9 ) ! Biserica nu trebuie sa depinda de stat, altminteri devine o biserica de tip mafiot

 2. Cultul Adventist de ziua a 7 -a…si nu numai…nu primesc niciun ban de la stat si noi adventistii platim taxe si impozite ….avem facultatile noastre ,,scoli generale ,..gradinite.spitale.statiuni ..etc si toate facute de noi ..nu cu bani de la stat,,,,si inca ceva .tot noi platim si pe pastori….ASA CA .daca noi suntem doar o mina de credinciosi …fata de cei 96 la suta de ortodocsi ai tarii…si ne gospodarim singuri fara ajutorul statului ,,,nu vad de ce si popii nu sar
  descurca .

 3. Asta e si cretin! Statul le-a platit de zeci de ori!

 4. Eu sant creștin dar mă întreb de ce atâția ani au luat bani de la stat că-ți în ziua de azi să fi preot este o afacere isus a slujit dar fără bani sa

 5. Banii platiti de stat au fost mita electorala si spalare de bani speram ca parlamen4ul sa nu schimbe decizia guvernului.

 6. neta gheorghe // 6 decembrie 2015 at 13:51 // Răspunde

  Daca Patriarhul Daniel vrea toate proprietatile cinfiscate inapoi,atunci sa dea si el inapoi toate lacasurile de cult Greco-Catolice confiscate dupa razboi.Au zeci de procese pierdute,dar proprietatile tot nu le-au dat inapoi.

 7. Inaintesa eara averile sa declare cum le-a u luat inainte de la tarani cum i-au prostit si acum au atita nesimtire sa ceara inapoi ce au luat cu japca?multa nesimtire face fuga dupa avere din omu bisericii.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*